#foswiki 2014-05-27,Tue

↑back Search ←Prev date Next date→ Show only urls(Click on time to select a line by its url)

WhoWhatWhen
GithubBot[foswiki] FoswikiBot pushed 1 new commit to master: http://git.io/OE2qJA
foswiki/master a78d033 GeorgeClark: Item11267: Don't throw errors,...
[00:13]
***GithubBot has left [00:13]
...... (idle for 29mn)
GithubBot[foswiki] FoswikiBot pushed 1 new commit to master: http://git.io/TBDkcA
foswiki/master 9414b3e GeorgeClark: Item11267: Typo in subroutine name...
[00:42]
***GithubBot has left [00:42]
FoswikiBothttp://foswiki.org/Tasks/Item11267 [ Item11267: Migrate from subversion to git ] [00:43]
....... (idle for 30mn)
gac410Hm... Should bin/rest return the cache for Main/WebHome ... Trunk cache is broken for rest IMHO
When I'm logged in, and enter bin/rest/FoswikiOrgPlugin/githubpush I should get a 403 invalid request, but I get Main/WebHome, because it returns the cache for the default topic.
And the rest handler is never actually invoked.
[01:13]
***Vampire0 has quit IRC (Ping timeout: 258 seconds) [01:18]
..... (idle for 23mn)
Guest22171 has quit IRC (Excess Flood) [01:41]
GithubBot[foswiki] FoswikiBot pushed 1 new commit to master: http://git.io/gpdvdQ
foswiki/master c483be4 GeorgeClark: Item12915: Disable cache for REST Requests...
[01:43]
***GithubBot has left [01:43]
FoswikiBothttp://foswiki.org/Tasks/Item12915 [ Item12915: rest returns cached results for view/Main/WebHome for logged in users. Rest hander never invoked ] [01:43]
....... (idle for 30mn)
GithubBot[foswiki] FoswikiBot pushed 1 new commit to master: http://git.io/RnZS_w
foswiki/master be101ff GeorgeClark: Item11267: Parse the commit messages...
[02:13]
***GithubBot has left [02:13]
FoswikiBothttp://foswiki.org/Tasks/Item11267 [ Item11267: Migrate from subversion to git ] [02:13]
............... (idle for 1h11mn)
***ChanServ sets mode: +o SvenDowideit [03:24]
.............. (idle for 1h5mn)
GithubBot[foswiki] FoswikiBot pushed 1 new commit to master: http://git.io/LeDPQQ
foswiki/master 2423a41 GeorgeClark: Item11267: Restruture plugin...
[04:29]
***GithubBot has left [04:29]
FoswikiBothttp://foswiki.org/Tasks/Item11267 [ Item11267: Migrate from subversion to git ] [04:29]
GithubBot[foswiki] FoswikiBot pushed 1 new commit to master: http://git.io/fajvYw
foswiki/master d334244 GeorgeClark: Item11267: Cut/paste issue...
[04:43]
***GithubBot has left [04:43]
gac410 has left [04:49]
.............. (idle for 1h9mn)
ChanServ sets mode: +o MichaelDaum [05:58]
....... (idle for 30mn)
GithubBot[foswiki] FoswikiBot pushed 1 new commit to master: http://git.io/fSIIBQ
foswiki/master 135e1ce MichaelDaum: Item12915: enable page-caching for REST again...
[06:28]
***GithubBot has left [06:28]
FoswikiBothttp://foswiki.org/Tasks/Item12915 [ Item12915: rest returns cached results for view/Main/WebHome for logged in users. Rest hander never invoked ] [06:28]
MichaelDaumfoswiki_irc8, when you read the logs about http://irclogs.foswiki.org/bin/irclogger_log/foswiki?date=2014-05-26,Mon&sel=110#l106
it seems your installation is borken as your css isn't loaded.
the page should basically be totally un-styled. that's why you see the browser warning.
when you come to create a task report at http://foswiki.org/Tasks/NatSkin, please attach a screenshot to verify this.
.natBrowserSupportWarning is set to display:none in BaseStyle.css ... which your browser probably never loads.
[06:34]
.... (idle for 17mn)
***wdenk1 has quit IRC (Ping timeout: 252 seconds) [06:54]
......................... (idle for 2h2mn)
foswiki_irc7Hello @all
I have a problem with NatSkin
there is a warning at the top of my browser, which says, I have to use another browser (version)
[08:56]
MichaelDaumfoswiki_irc7, hi. are you the guy with the browser warning at the top of the scre....was going to say [08:57]
foswiki_irc7yes :) [08:57]
MichaelDaumsee my reply http://irclogs.foswiki.org/bin/irclogger_log/foswiki?date=2014-05-27,Tue&sel=35#l31
:)
[08:58]
foswiki_irc7ok, so I need only to set ".natBrowserSupportWarning" to display:none ?
and the warning is not displayed anymore?
[08:59]
MichaelDaumno
it seems your installation is borken as your css isn't loaded.
... BaseStyle.css ... which your browser probably never loads.
display:none is set in there
does the browser properly load any css and js?
[08:59]
foswiki_irc7oh I see, there were another eprson with the same problem here. I am another one [09:00]
MichaelDaumyour names are so similar ... (try /nick MyRealName) [09:01]
foswiki_irc7yes, natSkin is displayed, I used the red style. looks good. but the yellow warning is not so fine [09:01]
NatSkinProblemabout the red bar, there is a huge yellow bar with the warning
Ok, I added a display:none to the css and the warning is away ;)
but of course, at html source code the warning is still there
maybe the warning can be disabled completly?
[09:02]
MichaelDaumyou won't be able to warn IE-oldies [09:06]
NatSkinProblemyes, but now, everybody, who has the new FireFox 29.0.1 gets the message. and I think, they are more than the few IE-oldies
and maybe the IE-oldies know, that the internet is not made for them
not more ;-)
not anymore
[09:07]
ok, I have tried it with the latest FF and Chrome version. both brwoser have a warning [09:14]
mybe I can give an request for another issue? [09:28]
padraig_lennonHi all..
I'm writing a custom plugin (which is working fine) but I would like to add the JQDataTables macro to sort a custom table. I can retunr the macro call but it is not rendered. I understand there is an order which the plugins are rendered but I cannot find details on how to expose a macro like this in the output of my plugin. Is this even possible?
[09:30]
............ (idle for 56mn)
GithubBot[foswiki] FoswikiBot pushed 1 new commit to master: http://git.io/8h_SkQ
foswiki/master c95c149 MichaelDaum: Item12916: fixed %$TRACKINGCODE% never being expanded...
[10:28]
***GithubBot has left [10:28]
FoswikiBothttp://foswiki.org/Tasks/Item12916 [ Item12916: stage target only applies last filter ] [10:28]
....................... (idle for 1h53mn)
***ChanServ sets mode: +o Lynnwood_
Lynnwood has quit IRC (Ping timeout: 264 seconds)
[12:21]
........ (idle for 36mn)
MichaelDaumMichaelDaum waiting for George to talk about page caching effects [13:00]
***dgretch has left [13:11]
gregg4567 has left [13:21]
EEE53EEEHi, Guess I am blind. I want to align what is displayed when someone tries to access a topic in a web that was moved (no_such_web templ), but can I somehow "get" which url was called initially? %TOPIC% is set to WebPreferences
e.g. I when accessing /bin/view/Generic/NotLongerExisting/WhateverTopic, I want to check in the template, if WhateverTopic exists in a certain web and direct if yes, directly offer a link
sorry for this completely messed up sentence....
[13:22]
Tarboxthat's going to be in the session parameters. I think you can crack those, let me check.
/bin/configure does it...
but that's perl. :(
[13:25]
EEE53EEEok, thanks. I just wanted to check if I overlooked some macro [13:29]
TarboxIt's probably there.
I'm looking at %SESSION_VARIABLE% right now but it's not quite right.
[13:29]
EEE53EEEha
BASETOPIC does it
[13:33]
Tarboxwoot [13:33]
EEE53EEEdo not know why... but I do not care [13:33]
***aboutGod has left [13:36]
TarboxDoes anyone know where I can find what revision 1.1.6 was built off of? [13:42]
................. (idle for 1h22mn)
***ChanServ sets mode: +o Lynnwood_ [15:04]
.... (idle for 17mn)
ChanServ sets mode: +o Lynnwood_
ChanServ sets mode: +o Lynnwood_
[15:21]
OscarSchneiderHi. I have a problem with EDITTABLE. On one of my foswiki instances it is not evaluated after an %ENDCOLOR% but printed verbatim. on my other foswiki instance this works fine (i.e. I get the Edit button). the versions of foswiki and the plugins are the same. how can I debug such a problem?
it seems like after endcolor the %EDITTABLE% macro gets forgotten. is there a way to run e.g. the view script so that I get output on how it thinks a macro should be handled?
[15:24]
TarboxI'd start with System/SkinTemplates#Debugging
Not quite sure what it'll tell you, but you have to start somewhere.
[15:27]
***ChanServ sets mode: +o gac410 [15:35]
gac410MichaelDaum I'm away today. Have to chat tomorrow [15:36]
MichaelDaumah ok [15:36]
gac410I'm still not convinced but gotta go. :) [15:37]
OscarSchneideralright, the TRACE = 1 confirmed my suspicion. for the EDITTABLEs before ENDCOLOR I get the comment <!-- /editTable -->, for the EDITTABLE after ENDCOLOR I don't. The EDITTABLE lines before ENDCOLOR are exact copies of the ones before ENDCOLOR [15:43]
TarboxHow does that compare to the instance of foswiki that's working? [15:44]
OscarSchneiderthere i get the html comment for all edittable occurrences, before and after ENDCOLOR
on one instance there is a DpSyntaxhighlighter Plugin installed, but not on the other. however I already tried disabling that plugin to no avail
if I was more proficient with the perl debugger and the Foswiki code base I'd just run a perl -d -T $FOSWIKIDIR/bin/view on the page, but I'm not sure how to set a breakpoint e.g. when the string %EDITTABLE is read or when the list of registered macros changes
[15:51]
TarboxAre there any other differences in the two renderings?
can you run a diff?
[16:05]
....... (idle for 31mn)
OscarSchneideryes
http://pastebin.com/FwiqmaY5
and the raw wiki code: http://pastebin.com/rKcaAeay
oh, and regarding your first question, besides the intended differences in banner, favicon and webs there is no difference
[16:36]
..... (idle for 23mn)
TarboxI'm really sorry, that's wacky. You're going to have to wait for someone more experienced to wake up I think. [17:09]
..... (idle for 22mn)
OscarSchneiderthank you for your efforts anyway. gonna head home now [17:31]
.......... (idle for 49mn)
***ChanServ sets mode: +o Lynnwood_ [18:20]
..... (idle for 21mn)
ChanServ sets mode: +o Lynnwood_ [18:41]
dgretch has left [18:50]
...... (idle for 27mn)
ChanServ sets mode: +o Lynnwood_ [19:17]
........ (idle for 35mn)
TarboxConfigure/Checker is giving me all sorts of errors after an upgrade attempt
Is there an obvious gotcha here I missed?
[19:52]
................ (idle for 1h19mn)
***terceiro has quit IRC (Remote host closed the connection) [21:11]
TarboxIt's just the configure script. Everything else is okay. [21:13]
jastlike what? [21:23]
Tarbox[Tue May 27 16:15:12 2014] [error] [client 10.84.203.55] [Tue May 27 16:15:12 2014] configure: Can't locate object method "feedback" via package "Foswiki::Configure::Value" at /var/www/foswiki.telenetwork.com/lib/Foswiki/Configure/Checkers/EnableEmail.pm line 85. [21:24]
FoswikiBothttp://trunk.foswiki.org/System/PerlDoc?module=Foswiki::Configure::Value [21:24]
TarboxI'm updating to the trunk instead of the 1.1.9 distro.
ah well. That got rid of tha tone. Next is Use of uninitialized value $v in substitution (s///) at /var/www/foswiki.telenetwork.com/lib/Foswiki/Configure/TemplateParser.pm line 231.
[21:24]
I think it's looking for a legend.html that isn't there. [21:36]
jastwhich version of perl is that?
I heard about an issue with the revamped template parser on trunk
[21:38]
Tarbox5.14.2 [21:38]
jasthum, that should work [21:38]
TarboxI think I read the same warning you did, though.
honestly
[21:38]
jastI mean, it's surprising you're getting issues with 1.1.9 in the first place [21:38]
Tarboxhold on
ah well I did some crazy thigns first.
to try and preserve changes I'd made to the code.
[21:38]
jastnaughty ;)
the golden rule is: don't make changes to the code. ;)
[21:39]
TarboxGold standard went out of style last century. [21:39]
jastawww [21:39]
TarboxMost of them were one liners. [21:40]
jastanyway... sorry, I've never seen that first error before [21:40]
TarboxTrunk had a whole bunch of files the distro didn't. [21:40]
jastand the second one... Configure is a tangled mess and it's really hard to find out what's going on :( [21:40]
TarboxI think maybe I got a bad distro somehow.
I'm tempted to ignore it
uninitialized value happens all the time.
[21:40]
jastI'd make a backup copy of LocalSite.cfg to be on the safe side, though :) [21:43]
TarboxI've several...
It's like washing my hands.
sometimes you just gotta do it.
[21:43]
jastso, you're washing your hands of these warnings? :} [21:43]
Tarboxwell played
hah. That just brought up a second one. At least this one is more helpful.
Use of uninitialized value $Foswiki::resourceURI in concatenation (.) or string at /var/www/foswiki.telenetwork.com/lib/Foswiki/Configure/UIs/Value.pm line 306.
[21:44]
Were there any changes in localsite.cfg between 1.1.6 and 1.1.9? [21:54]
jastnothing substantial, I believe
look at the release notes for details
[21:59]
TarboxI'm running out of ideas for things that might be different. I've already block copied 1.1.9 over everything for sanity. [22:00]
jast:( [22:04]
TarboxBLARG got it.
stale 1.1.6 checkers were attempting to be loaded by 1.1.9 since it just scoops up the whole directory.
IOW WAD.
[22:08]
jasthmm
interestingly that never happened to me, and I've upgraded several 1.1.6s to 1.1.9
[22:14]
TarboxWell I did some crazy things.
as I mentioned.
[22:18]
Although.
maybe I should say "Completely wiping all of /Configure and reloading from the distro" solved the problem.
the bit about stale checkers is just my inference from file counts and such.
[22:23]
....... (idle for 31mn)
Well, I have to go, but I'll ask in case someone wants to drop me the answer overnight. I upgraded to 1.1.9 as a step towards getting access to the new page caching algorithm. /bin/configure is still pointing to the old algorithms. How do access that? Is there another update past 1.1.9? [22:54]
jastas far as I know, the new page caching is in trunk only, and so the next release that will contain it is 1.2.x
1.1.x only gets fixes
[23:07]

↑back Search ←Prev date Next date→ Show only urls(Click on time to select a line by its url)