#foswiki 2015-06-20,Sat

↑back Search ←Prev date Next date→ Show only urls(Click on time to select a line by its url)

WhoWhatWhen
LorenEveyGac410: I noticed the when authenticated in 1.2B there is the opportunity to "Subscribe" to a topic. There is no button. To left is an Edit button and an Attach button. But "Subscribe" is a text link. I suspect that a button was intended. [00:06]
gac410yes, I'm not sure what is going on with that. The styling was lost somehow.
I'll open a task. Thanks.
Task Item13465 opened
[00:06]
FoswikiBothttp://foswiki.org/Tasks/Item13465 [ Item13465: The Subscribe button no longer has button styling. ] [00:10]
LorenEveyGreat. Did you see my earlier comment about the configure save button. It seems that if more than 1 item is being saved, the button does not reset to the correct size and shows that 1 save is available. This appears to be incorrect. The button is grayed out so you can not click on it. [00:20]
gac410Yeah I don't think it's actually something that wasn't saved. The counter gets out of sync, so hopefully it doesn't cause any issues. I'm not much of a javascript developer and the problem is in that area.
Hm And now, on trunk.foswiki.org ... the subscribe button is styled correctly. what the heck.
Maybe it's been fixed. I'm building a test release to see if it's working on a real "build" vs. a pseudo install
[00:22]
.... (idle for 19mn)
GithubBot[distro] gac410 pushed 1 new commit to master: http://git.io/vL6AS
distro/master ad84835 George Clark: Item9693: Remove deleted topics from MANIFEST
[00:44]
***GithubBot has left [00:44]
FoswikiBothttp://foswiki.org/Tasks/Item9693 [ Item9693: Documentation updates for Foswiki 1.2.0 ] [00:44]
gac410LorenEvey: Whoops. that Subscribe button rendering bug is fixed. Crawford must have fixed it since Beta 2. [00:56]
..................... (idle for 1h41mn)
LorenEveyGreat. I will wait for the release I imagine. From B2 to release or B3? I have spent more time working with content today. Snappy. Great work! [02:37]
gac410So far nothing big enough to warrant a B3 has been checked in. So next will probably be an RC. [02:38]
GithubBot[distro] gac410 pushed 1 new commit to master: http://git.io/vLiqP
distro/master 0e64729 George Clark: Item12888: Fix Fn_SEARCH fail....
[02:41]
***GithubBot has left [02:41]
FoswikiBothttp://foswiki.org/Tasks/Item12888 [ Item12888: Unit tests are failing ] [02:41]
................ (idle for 1h15mn)
LorenEveygac410: I am trying to set up the statistics scrip in cron. I am getting an error - autocreate not permitted. The WebStatistics topic does not exist. I can creat a blank topic and things work but previous versions proved a link to force an update. Is there a way to allow autocreate so that I may have the intended topic page. Thanks. [03:56]
gac410Yes. That's configurable in bin/configure.
You can enable autocreate, and specify who can do that as well.
[03:57]
LorenEveyThanks. I missed it. [03:58]
gac410Logging and Statistics - Statistics tab. [03:58]
GithubBot[distro] gac410 pushed 1 new commit to master: http://git.io/vLinQ
distro/master 37eb973 George Clark: Item13464: Don't double count checker errors...
[04:01]
***GithubBot has left [04:01]
FoswikiBothttp://foswiki.org/Tasks/Item13464 [ Item13464: Permissions checker for Pub and Data checks too many files, appears to double-count. ] [04:01]
gac410LorenEvey: I think I've fixed the file checker errors. And added some markup so the reported errors are somewhat readable. [04:02]
LorenEveyThanks. I am not understanding the difference between allowed and always. Once things are working I imagine that I will put it back to prohibited. Thanks again. [04:05]
gac410Okay. Always says that if a stats topic is missing. Create it. End of story.
Allowed says that the person running the script has to set a parameter to request it be created.
Sometimes you don't want to gather statistics on some webs. So if you want to intentionally omit webs, you don't want to set Always
See System/SiteToolStatistics There is a form there where you can run stats for a web, and set the checkbox to create the topic if missing.
[04:05]
LorenEveyGreat! Thanks again. Always something. I ran the script from cron; the WebStatistics topic was newly formed but then there was a permission issue with plain text. I delete the plain text folder and tried again. No I have the proper topic page and the "force an update" button is there and works. This stuff is amazing. You guys put so much proactive thought into this. [04:17]
gac410Thanks [04:17]
LorenEveyMy problem was that I migrated files that did not exist in the new directory structure. I did not allow any overwrites other than webhome, but I did not realize I was allowing ancient TWiki Webstatistics topic page. Obviously "force" would not work. Thanks again. [04:18]
gac410sure. glad to help. It's good feedback on the issues you've been running into. It's feedback like this that helps improve the product. [04:19]
LorenEveyI suppose the lesson might be to fully configure everything before migrating data. I ran into a similar problem with the WebLeftBar. There was not one, so it copied. I am fine now but I had to learn a few things to clean it up. I am still foggy on the WebLeftBarExample. That is my problem. I will read the cookbook. [04:25]
gac410If you have a lot of webs, one thing most sites do is to get rid of the dynamic weblist. It's a lot of overhead.
Well, time to sleep. have a nice weekend.
[04:26]
***gac410 has left [04:27]
.......................... (idle for 2h6mn)
ChanServ sets mode: +o CDot [06:33]
............. (idle for 1h2mn)
GithubBot[distro] cdot pushed 1 new commit to master: http://git.io/vLiPr
distro/master 5c72c60 Crawford Currie: Item5642: added gotcha note as recommended in the task
[07:35]
***GithubBot has left [07:35]
FoswikiBothttp://foswiki.org/Tasks/Item5642 [ Item5642: IF seems to be evaluated in the context of the INCLUDEd topic, not the BASETOPIC ] [07:35]
........ (idle for 36mn)
GithubBot[TablesContrib] cdot pushed 3 new commits to master: http://git.io/vLiyb
TablesContrib/master d273c61 Comment: Item13139: backwards compatibility fixes
TablesContrib/master dbd57cd Crawford Currie: Item13385: disable non-standard table separator syntax
TablesContrib/master bdf7325 Crawford Currie: Merge branch 'master' of https://github.com/foswiki/TablesContrib...
[08:11]
***GithubBot has left [08:11]
FoswikiBothttp://foswiki.org/Tasks/Item13139 [ Item13139: Backwards compatibility issues with Foswiki 1.2 default extensions ]
http://foswiki.org/Tasks/Item13385 [ Item13385: Form is corrupted by escaped column separator ]
[08:11]
GithubBot[distro] cdot pushed 1 new commit to master: http://git.io/vLiyx
distro/master b7ad82a Crawford Currie: Item13385: disable non-standard table separator syntax
[08:11]
***GithubBot has left [08:11]
.......................................... (idle for 3h25mn)
LorenEveyGac410: It seems that the statistics script was moved from /tools to /bin; but the mailnotify script stayed in /tools. Seems odd. Rewriting paths in cron. [11:36]
.................... (idle for 1h36mn)
***ChanServ sets mode: +o gac410 [13:12]
GuilainCso... hi all !
I've try to installed 1.2 beta 2 in "utf 8 directory" and that's doesn't work
is it a limitation know ?
if yes is it documented (release note)
[13:23]
gac410What do you mean "utf 8 directory" [13:24]
GuilainCby utf8 directory i mean
/var/www/ÓÚdir/
[13:24]
gac410Ah. hm. probably never been tested. [13:24]
GuilainCI'm here for that [13:24]
gac410And what does "doesn't work" mean :) [13:25]
GuilainCtest when you don't have time to do :)
crash perl
CGI.pm
[13:25]
gac410ug. could you http://pastebin.com the crash stackdump. [13:26]
GuilainChum, after re- reading
i pastebin :)
we are in the same think
http://pastebin.com/BEuXAq2j
ok... but it could come from y apache configuration... too (i've made some basic dir test... seems to not working)
[13:26]
gac410No, it's in the Foswiki logger. I doubt we've looked at directory name bytes vs. characters. T
I'd suggest a task, with crashdump attached, and I suspect unless crawford has lots of energy we'll mark it as a known limitation.
[13:28]
GuilainCok, i will write the task [13:29]
gac410thanks [13:30]
GuilainCdo you have a better formulation for my "utf8 directory" ? [13:40]
gac410Foswiki crash in logger if installed in a directory named using utf-8 characters
Now that 1.2 and Release01x01 are running utf-8, you could even paste in your example path.
I suppose a common example might be /var/www/<utf8-website-name/foswiki I'll have to try it.
[13:41]
GuilainCthanks gac410
however, at this point, my apache doesn't like utf8 directory even for serving html content :(
but I think that utf8 (accent) will be more present in the futur on the web.. so need to be "ready" :)
[13:49]
gac410Yeah that's a big question .. if the major web servers don't support utf8 file paths, then probably a low priority issue. [13:53]
GuilainCthat's why... i try to handle it !
:)
[13:53]
gac410Google search is finding hits from others complaining about utf8 directories. php is iso-8859-1 only for ex. This will need some research ;) [13:54]
GuilainC: yeah, things are pretty broken with a utf-8 directory name
Konsole output ew: Use of uninitialized value $text in substitution (s///) at /var/www/leti├ů┬ít├älib/Foswiki/Plugins/InterwikiPlugin.pm line 90.

Installed into /var/www/leti┼ít─Ť which is czech for Aerodrome
[14:07]
GuilainCok, so I can consider that is not only my apache misconfiguration :)
FYI I've write Item13466
[14:07]
FoswikiBothttp://foswiki.org/Tasks/Item13466 [ Item13466: Foswiki crash in logger if installed in a directory named using utf-8 characters ] [14:08]
gac410Okay I'll update it. And set it waiting for feedback from Crawford. I think that the best at this point, unless it is a really simple fix, is to defer it as a known issue.
No Beta 3's please :)
[14:09]
GuilainCIs what I think too
knowing, assume, write in doc :)
but It will be the future... so need to be "ready"
what strange, is my apache doesn't want to serve any utf8 filename, but is agree to serve foswiki utf8 wikiword
so thanks to foswiki is more robust than my standard debian install of apache
[14:13]
gac410My apache 2.4 is working fine with utf8 directory in the path to pub. [14:16]
GuilainCarf :(
I'm suprising that out of the box, debian doesn't work... perhaps here something I've misconfigured
[14:16]
gac410uft8.mysite.com/pub/System/OriginalDocumentGraphics/group.gif where path to pub is /var/www/leti┼ít─Ť
[14:17]
LorenEveygac410: Some footprint of TWiki that copied without clobbering (mapping to TWiki registrant) caused MailerContrib to create a debug log in /working/logs. The permissions were root only. Red exclamation in configure interface. I easily fixed it. I bet that this is expected behavior but thought I would mention it. [14:17]
gac410Ah... you ran mailnotify from root?
any shell scripts must run under www, or it will change ownership of logfiles, etc. sudo -u www <path to foswiki scriipt>
Or make sure crontab is installed under user www.
(or whatever is the correct web user on your distribution.
[14:17]
LorenEveyThanks again. Understood. [14:19]
I removed TWiki* from the /data/Main directory. Hopefully I did not break the site. References to TWiki* appear to cause bad behavior. [14:29]
gac410The TWiki web is only used if you have enabled the TWikiCompatibilityPlugin. We then also map a lot of internal TWiki references to the equivalent foswiki locations [14:30]
GuilainCthe extension search in configure is great... but except if you know very well the extension is difficult for finding it. :( example with the %ISNEW% macro
you can put isnew, %ISNEW% no search hit :(
google is quicker :(
perhaps search in desc doesn't work ? or is too limited ?
[14:32]
gac410no idea on that one GuilainC [14:33]
GuilainCis there an global task for configure script improvement ?
(minor)
[14:34]
LorenEveyI think I may cross my fingers on the next migration and run both find ,v delete and find TWiki* delete before I migrate /data/Main. I do not have TWikiCompatibilityPlugin enabled. [14:34]
gac410There are a bunch of edits to do a smooth twiki migration needed. It's not just deleting topics. There are %INCLUDE macros, parent references, etc. as well.
It's been so many years since I touched this, I can't really remember
I think that there is a topic somewhere :(
[14:35]
JulianLevens1gac410: ref http://irclogs.foswiki.org/bin/irclogger_log/foswiki?date=2015-06-18,Thu&sel=295#l291 [14:49]
gac410Did I get that wrong? [14:50]
JulianLevens1There is http://foswiki.org/Extensions/TopicCreatePlugin which I believe would fit
You suggested http://foswiki.org/Extensions/MultiTopicSavePlugin or was that GuilainC
[14:50]
GuilainCGuilainC has discovered that a query search is case sensitive..
oh JulianLevens1 it was me
but by error
[14:51]
JulianLevens1Not a big deal, it hard to remember all the extensions out there :) [14:51]
GuilainCyes :(
GuilainC checks authors
[14:52]
JulianLevens1These two plugins look to be complementary - and that's worth being aware of [14:53]
GuilainCok, so I can say... is a "particular" plugin...
you put macro in edit, and when it save
is enter into action... ?!
I'm right ?
[14:53]
JulianLevens1y [14:54]
GuilainCfor multiple topic you have to copy/past %TOPICCREATE...% macro ?
so how use it in a web app ?
[14:54]
JulianLevens1It's been a while since I've used it - best thing as always is to install it and play :D [14:55]
GuilainCi.e. without using edit script ?
yes you're right, I will try it soon, is often a need to create one topic and some child
thanks for the info JulianLevens1
[14:55]
JulianLevens1yw [14:57]
GuilainCgac410, how do you use task web ? [15:04]
gac410? [15:05]
GuilainCI mean I'm simple want to complete or open an task on configure script for some minor reports... so my idea is to filter all task on component "configure"
and which are still active
so > 1.1.9
[15:05]
gac410Ah yes,. The Component field http://foswiki.org/Tasks/Configure for ex gives you configure tasks [15:05]
GuilainCand all the time I feel that it's difficult to find task active
yes I'm on this topic
[15:06]
gac410Shows open and awaiting release. [15:06]
GuilainCbut why i've "This is Foswiki v1.1.9"
at the top
what it's mean ?
[15:06]
gac410Ah That's just telling you what your are running on ignore it. [15:06]
GuilainCok so normally in this topic... i get only active [15:06]
gac410Yeah Anything not "closed" or "no action" [15:07]
GuilainCok, is there a topic
which explain the different state
[15:07]
gac410It's part of the form defn. So when you create a new task, the form will show all defns.
Gotta run. Back later
[15:08]
GuilainCok, now I remember
thanks gac410.. I will progress, task after task
see you later
[15:09]
foswiki_irc0good morning all
was wondering if it was possible to have an input for a table that was separated from the table itself.
Once you add so many rows, the table gets bulky
i'd like the add row to be all by itself at the top of the page basically, while the table stays at underneath
[15:10]
gac410CommentPlugin lets you do that. But I'm really not here now. back later. [15:12]
foswiki_irc0i'm still digging myself but haven't found anything yet.
ok thanks
[15:12]
GuilainCas gac_away says
CommentPlugin is probably the best
but for manipulate table, it will not work out of the box
you should need to make some template
you have too http://foswiki.org/Extensions/ChecklistTablePlugin
but be carefull, it's a bit old and unmaintained so... be carefull using it,
it doesn't work well under mod_perl or fcgi and not sure it's work with uf8... (testing in progress)
[15:23]
foswiki_irc0thank you
Is there a way to make the add row at the top of a table instead of the bottom, that woudl work too.
once the table gets so big, it's an annoyance to scroll to the bottom multiple times while editing
I'm looking at commentplugin now
[15:29]
LorenEveygac410. I don't know if this is a bug or not. But disabling the twikcompatibilityplugin did not "hide" the TWiki web listing. I deleted the plugin and now the TWiki Web is not shown in the listing. [15:34]
GuilainCLorenEvey, normally TwikiCompatibilityplugin is not show to normal user
you're not login in admin
?
foswiki_irc0, for checklist plugin, i think is possible but not sure
for commentPlugin i think is easily,
just use type="below"
and you will get the input textfield at top, and just after, your last entry
[15:34]
foswiki_irc0I got that working, but can you somehow make it into a table?
the output is just kind of sitting there
[15:36]
GuilainCwhat's happen if your put in comment input field something like [15:37]
LorenEveyI think I read on a related topic page that disabling the the plugin would also hide the web to administrators. I am logged in as a registrant in the admin group. mailnotify complains in a debug log that my name fails to map to TWiki.registrant. I am trying to stop the error. [15:38]
GuilainC| 2 | 3 | a word |
ah yes LorenEvey, if the plugin is un active, the web is not shown
[15:38]
foswiki_irc0it remains plain text [15:39]
GuilainCfoswiki_irc0, hum ?
(let me do a test :)
)
LorenEvey, could you give me exactly the error (in pastebin ?!)
[15:39]
LorenEveyUninstalling, but not disabling the TWikiCompatibilityPlugin, stopped the mailnotify error the my email address was "2015-06-20T11:24:15-04:00 debug | MailerContrib Warning: missing mapping ?@psu.? => (Main.?,Main.TWikiRegistrant) != ? [15:43]
GuilainCfoswiki_irc0,
in your system web
CommentPlugin
then CommentPluginTemplate
you have several template already shipped
one is tableprepend
is this one you should used
and that will work
that should work
;)
[15:47]
LorenEveyI was wrong. Mailnotify still throws the debug error. It did not before because I had not edited a change to mail. I am not very good at this. [15:54]
GuilainCfoswiki_irc0, an example here : http://foswiki.org/Sandbox/TestTableComment
and foswiki_irc0 if you want suppress signature, or timestamp...
... you need to customize your template
(not so difficult...)
LorenEvey, I never touch to twiki... so first question, what is Main.TwikiRegistrant
is it a user ?
is it your login "TWikiRegistrant" ?
[15:55]
LorenEveyI am sorry. I am in over my head on this error. The mail is sent nonetheless. I just noticed that I received an email telling me of a failed ordering of an ENDTWISTY. That is incredible. I receive email about my editing errors. FOSWiki 1.B is taking on a sentient nature. [16:01]
GuilainC:)
don't be sorry... it's me to be, because I can't help a lot, due to my lack of knowledge on twiki to foswiki migration
basicaly what I think is :
check your subscription,
it's possible you have an old accound (twiki) which can make something in trouble
mailnotify is not a complicated script
it's need : email enabled (which seems to be your case, because you receive mail)
and parse the wiki directory...
for debuging, ask in console (but best is to do with the httpd user (as www, www-data, depending your OS, configuration and so one)
by ask I mean call mailnotify
and for finished
if you have some template miswritten
It give you the errors and not the topic expected
your problem could be here too
[16:08]
LorenEveyFoswiki 1.2B2. Debian 8.1. I am running the script from cron.hourly using the command line. It correctly runs on it own every hour. My logon has no reference to TWiki. States that I am logging onto Foswiki. I imagine that mailconfig reads the localsite.cfg file. I will see if I can screw that up. [16:14]
gac_awayLorenEvey: There is a bunch of older TWiki migration info here: http://foswiki.org/Support/UpgradingFromOlderTWikiReleases [16:20]
GuilainCgac_away, I think there is something wrong in this topic
http://foswiki.org/Extensions/CommentPluginTemplates
should be the content of http://foswiki.org/System/CommentPluginTemplate
[16:25]
gac_awaySomeone created it, it should not even be there. [16:26]
GuilainCwhat's done in this case, make a big copy paste ?
or Extension is link to code by some manner ?
[16:27]
gac_awayNormally the Extensions web only has the extension topic itself, and the Var... macro definitions [16:28]
GuilainCok [16:28]
gac_awaySo it should just be trashed. [16:28]
GuilainCso suppress [16:28]
LorenEveyThank you. I will look through the support link. For the most part everything appears work as is. [16:29]
GuilainCdeleted [16:29]
..... (idle for 22mn)
gac_awayGuilainC: I ran a CLI based install cd /var/www/leti┼ít─Ť tools/configure -save And Foswiki appeared to become operational

So maybe it's purely a bootstrap issue. Logging is working fine.
[16:51]
GuilainCok, try it
on my side
[16:52]
gac_awayand with that, I'm away again. Back later. [16:54]
GuilainCenjoy your Saturday ;) [16:56]
..... (idle for 20mn)
hum...
after an upload, I get the classical "your file had been uploaded"
and then I get the following message (below) "International (8-bit) characters are removed (replaced by US-ASCII equivalents for Latin-1) "
I don't think is still the case ?
the upload output need to be changed ?
[17:16]
LorenEveymailnotify update. I got rid of the error. I am not certain but I think I got rid of it by removing an entire folder out of /pub that was a web I created 8 years ago in TWiki. I never enabled TWiki compatibility on the FW 1.2 install. It seems that removing this folder stopped the error. I imagine I hit a fly with a sledge hammer. [17:29]
GuilainC:) [17:31]
LorenEveyThe site is working great! It seem that you guys must have optimized some things. For what I do (content) the performance appears to have increased. I am calling it a wrap. Archive, chmod 555, and on to the next one. I look forward to seeing a "subscribe" button one day. Thanks again. [17:40]
GuilainCgreat ! what do you mean by "subscribe" button ?
(you should have one)
[17:41]
LorenEveyI am using FW1.2B2. I think gac410 said that it was fixed "in the trunk." The subscribe link to the right of Edit and Attach is missing a button for me. [17:50]
GuilainCtesting too, 1.2Beta2
and get the link
at the bottom of the page
you have, edit, attach
and you don't have after that
"subscribe" ?
have to go
take a look in System/SubscribePlugin
you should have installed, enabled (should be by default) and then perhaps need to configure it
because you're upgrading
[17:50]
gac_awayGuilainC_away: SubscribePlugin rendering of the buttons is broken in Beta 2 CDot fixed it in git [18:02]
.... (idle for 18mn)
GuilainC_awayyes rendering is broken, I've made the task ;)
but is present an functionnal
for me at least !
[18:20]
........ (idle for 35mn)
foswiki_irc0In a table, can you make a radio button to select an icon? [18:55]
LorenEveyI had to step out in fix a literal lawnmower. Back to a virtual server. Yes, the link is there and functional, but it is kind of naked. No button outfit. [19:02]
GuilainCok LorenEvey
in don't think it's possible foswiki_irc0
however,
search about editcell
%EDITCELL% macro
in fact, it should be possible :D
take a look the "format" attribut
in TablePlugin
gac_away, FYI, my remarks on configure script
Item13467
[19:16]
FoswikiBothttp://foswiki.org/Tasks/Item13467 [ Item13467: several UI enhancements for the configure script ] [19:21]
GuilainCgac_away, if you have time to explain how configure works, I can perhaps made some improvement by myself [19:22]
........ (idle for 38mn)
***JulianLevens1 has left [20:00]
..... (idle for 23mn)
gmctap.. tap.. [20:23]
..... (idle for 22mn)
gac_awayhowdy gmc gmc_ [20:45]
***[LOGGER_FOSWIKI] has quit IRC (Ping timeout: 255 seconds)
gmc has quit IRC (*.net *.split)
[20:54]
FoswikiBot has quit IRC (Ping timeout: 244 seconds)
Guest26607 has quit IRC (*.net *.split)
gmc_ has quit IRC (*.net *.split)
mephinet- has quit IRC (*.net *.split)
uebera|| has quit IRC (*.net *.split)
donbarry___ has quit IRC (*.net *.split)
[21:02]
.... (idle for 15mn)
gac410 sets mode: +v [LOGGER_FOSWIKI]
gac410 sets mode: +v FoswikiBot
gac410 sets mode: +o gmc
gac410 sets mode: +o GuilainC
fsfs has quit IRC (Ping timeout: 264 seconds)
[21:17]
[LOGGER_FOSWIKI] has quit IRC (Ping timeout: 255 seconds) [21:28]
............... (idle for 1h11mn)
foswiki_irc0 has quit IRC (Ping timeout: 246 seconds) [22:39]

↑back Search ←Prev date Next date→ Show only urls(Click on time to select a line by its url)