#foswiki 2016-10-10,Mon

↑back Search ←Prev date Next date→ Show only urls(Click on time to select a line by its url)

WhoWhatWhen
***ChanServ sets mode: +o Lavr [01:31]
............................. (idle for 2h23mn)
gac410 has left [03:54]
.............................. (idle for 2h28mn)
ChanServ sets mode: +o MichaelDaum [06:22]
................................................................. (idle for 5h23mn)
MichaelDaumseen CDot [11:45]
FoswikiBotCDot was last seen in #foswiki 1 days 5 hours ago joining the channel. [11:45]
MichaelDaumWikiRingBot, seen CDot [11:46]
WikiRingBotWikiRingBot has last seen CDot 9 Oct 2016 - 06:25 GMT on #foswiki ... joined channel #foswiki
WikiRingBot has last seen CDot1 15 Apr 2016 - 17:29 GMT on #wikiring ... left channel #wikiring saying
WikiRingBot has last seen CDot_ 16 Jul 2015 - 16:53 GMT on #foswiki ... known as CDot now
WikiRingBot has last seen cdot 15 Mar 2014 - 15:54 GMT on #foswiki ... left channel #foswiki saying
[11:46]
MichaelDaumcould anybody enlighten me about MailerContrib's internals [11:47]
.............. (idle for 1h5mn)
getRevisionInfo in PlainFileStore can become _extremely_ expensive. especially when called repeatedly by EditRowPlugin::Table::getParams() ... :(
a table with 196 rows takes 23seconds with %EDITTABLE ... and 2seconds without (which is still a lot)
during this course it calls 3706 times getRevisionInfo
[12:52]
actually it is even slower [13:00]
***ChanServ sets mode: +o gac410 [13:06]
MichaelDaumthere is a considerable misunderstanding of html5 metadata in EditRowPlugin: its html output is far too fat.
it bloats up html considerably
[13:09]
this cannot be fixed without reprogramming some of the internals [13:15]
....................... (idle for 1h52mn)
GustavoSchroederHello guys, need some help with https://foswiki.org/Support/Question1819
any hint why topics are getting saved like author="gustavo_2eschroeder" will be greatly appreciated
[15:07]
....... (idle for 31mn)
foswiki_irc0why isn't there a LocalSite.cfg in the Foswiki 2.1.2 distribution? [15:38]
GustavoSchroeder@foswiki_irc0, did you http://foswiki.org/System/InstallationGuide#Step_5:_Bootstrap_your_configuration ?
if yes, then there should exist a LocalSite.cfg file according to the docs
[15:52]
..... (idle for 21mn)
foswiki_irc0the docs are wrong. it is missing
Try find . -name '*.cfg' -print from the foswiki directory after expanding the ZIP Or the .tgz file
or even find . -name '*cfg*' -print as it was supposed to have a .txt extension in some docs
Next, when clicking on the link to configure on foswiki/bin/view the configure page opens but doesn't completely load
[16:17]
............. (idle for 1h1mn)
GustavoSchroederhmm, looks like an issue though [17:22]
...... (idle for 27mn)
need some help with https://foswiki.org/Support/Question1819
any clue?
[17:49]
.... (idle for 15mn)
:-( [18:04]
@Lynwwood, aide s'il vous plaƮt [18:10]
slow pace... [18:18]
......... (idle for 44mn)
zzzz
facing same issue described at https://foswiki.org/Support/Question1561
Author names in topics on my wiki are displayed with a _2e inbetween the first and last name; regardless if I'm authenticated with my WikiName or my LDAP credentials
[19:02]
GithubBot[distro] vrurg pushed 1 new commit to Item13897: https://git.io/vP0zh
distro/Item13897 05f7777 Vadim Belman: Item13897: Bug fixes...
[19:22]
***GithubBot has left [19:22]
FoswikiBothttps://foswiki.org/Tasks/Item13897 [ Item13897: Implement ImproveOOModel proposal. ] [19:22]
..... (idle for 21mn)
gac410GustavoSchroeder: the Author name in the META TOPICINFO is the cUID which is an encoded form of the name.
a "dot" in the login name is encoded as _2e
jast ... can you explain the mapping and issues / challenges with dot in login name? I think that's what GustavoSchroeder is running into, but I have no idea how to resolve it, or if it can be resolved.
[19:43]
GustavoSchroederInteresting @gac410 [19:48]
gac410But in theory, if you render the topic, the cUID should be converted back into the WikiName
Regarding foswiki_irc0's question, we NEVER ship the LocalSite.cfg. It gets created the first time you save the configuraiton.
[19:48]
GustavoSchroeder@gac410, even after rendering the topic, it show author=gustavo_2eschroeder
here is what I have on the config
[19:49]
gac410GustavoSchroeder: The conversion between cUID, WikiName and LoginName are the responsibility of the Mapper. Unfortunately I don't use LDAP so I don't really have any idea. [19:50]
GustavoSchroederFoswiki::cfg{Ldap}{LoginAttribute} = 'sAMAccountName' [19:50]
gac410MichaelDaum, and Jast are the most LDAP knowledgable IIRC [19:50]
GustavoSchroeder$Foswiki::cfg{Ldap}{WikiNameAttributes} = 'givenName,sn'; [19:51]
gac410gac410 even knows less about ActiveDirectory than LDAP. I can't really help you, as I don't have a usable LDAP setup to test with. [19:51]
GustavoSchroederohh okay [19:51]
gac410I just understand the concepts ... ;) [19:52]
GustavoSchroederno probs @gac410, the cUID mapping gave the hint I need to look for
hehe, no worries
[19:52]
gac410I'm pretty sure that we have some issues in the mapper and how it handles cUID encoding. There were some efforts to look into a complete rewrite, but it never went anywhere. Jast was pushing that for a while. [19:53]
***gac410 sets mode: +v FoswikiBot [19:53]
GustavoSchroederhmm good to know, I don't have problems running the way it is now. It's just cosmetic since the topics can get saved normally [19:56]
gac410Where things really get ugly IIRC is if your LoginName contains _, the mapper can get confused. joe_fast is _fa a hex encoding, or is the last name "fast" The mapper gets rather confused. [19:56]
GustavoSchroeder@jast, let us know if you have any updated on the cUID mapping
right, I double checked and the 'givenName' and 'sn' (surname) to make sure there is no blank space
neither special chars, at that point I'm good cause the first step I took was to normalize the names on the directory :)
[19:57]
gac410If you look at https://foswiki.org/Tasks/LdapContrib some of the mapping issues are listed there. We also have an issue for non-Latin usernames. Unicode characters mess up the mapper as well. [20:02]
GustavoSchroederyup, just checked at the page and found https://foswiki.org/Tasks/Item13234
our user base is mostly latin names, the worst case I have is a spanish lady that has - in the first name (ie. man-wui)
$Foswiki::cfg{Site}{CharSet} = 'utf-8'; so I think it should be fine
will keep an eye at task item 13234
[20:07]
gac410Y, for Foswiki 2.x, the CharSet is not really used. Internaly Foswiki 2.x uses Unicode character strings. The Store now will convert to/from the store Charset to unicode. Strongly recommended to stay with utf-8
{Site}{CharSet} is hard coded to utf-8 for backwards compatibility.
[20:10]
GustavoSchroederyup, agree on utf-8 [20:11]
keeping on utf-8 as encoding an using pt_br locale
to support Brasilian portuguese accents
[20:19]
gac410I'm not sure that Locales are used at all in the code. We've been intending to strip out all of the "use Locales" statements.
Unicode natively supports the Brazilian Portuguese accents anyway. Locales would come into play in sorting, but we normalize the Unicode characters into NFKD during sorting, so they generally sort correctly.
[20:20]
GustavoSchroederinteresting info, anyway will abide by your advice to stick with utf-8 ;) [20:22]
gac410https://foswiki.org/Tasks/Item12569 shows what we did with sorting. [20:24]
GustavoSchroederhmm, encapsulating the vars first for only then doing the comparsion
haven't arised to this issue yet, as I'm on ver 2.0.0 for now
and starting to plan the upgrade to 2.1.2, but need to sort out the cUID user mapping first
time for some cofee...
[20:35]
................................... (idle for 2h54mn)
***Slion has left [23:30]
vrurggac410: Hi [23:40]
gac410hi vrurg [23:40]
vrurgCould you have a look at parsing test in RequestTests you've recently merged from the master? I have adapted it for the new branch and will commit soon.
But there is difference in behaviour which makes the test failing.
[23:41]
gac410okay. So pull on Item13897 branch and run RequestTests ? [23:42]
FoswikiBothttps://foswiki.org/Tasks/Item13897 [ Item13897: Implement ImproveOOModel proposal. ] [23:42]
vrurgAha. Gimme a second, I'll push it.
Done.
[23:43]
GithubBot[distro] vrurg pushed 4 new commits to Item13897: https://git.io/vPEJ9
distro/Item13897 fd070b6 Vadim Belman: Item13897: Removed all 'use locale'; replaced 'use Moo' with 'use Foswiki::Class'...
distro/Item13897 95e8a95 Vadim Belman: Item13897: Untidyfied version of the file sneaked into the previous commit.
distro/Item13897 2c1cef5 Vadim Belman: Item13897: Converted Foswiki.pm static _isRedirectSafe() to Foswiki::App object method.
[23:43]
***GithubBot has left [23:43]
FoswikiBothttps://trunk.foswiki.org/System/PerlDoc?module=Foswiki::Class
https://trunk.foswiki.org/System/PerlDoc?module=Foswiki::App
[23:43]
gac410Okay ... I see what's going on ... not sure if it's wrong or not.
The "Request" object doesn't set the default. That's done by the caller. Your version seems to be setting the default
The "Request" itself does not request any web, so setting a default is questionable
IIRC that was intentional, in that Foswiki.pm would set the default, with some thought that default could be overridden as well. such as by HomePagePlugin
[23:50]
vrurggac410: The default is set from LSC. So, it can be defined this way. [23:56]
gac410Ah... That's new isn't it?
In that case, each of the tests that is falling back to the default web should pick up the default value from the LSC
[23:57]
vrurgNew to the master? Yes, it is. [23:58]
gac410Oh... so still, master assigns the default in Foswiki.pm then, not in the Request. as indeed the user did not "request" any web., [23:58]
vrurgActually, the default comes either from URL param defaultweb or from LSC's UsersWebName. In this order. [23:58]
gac410Right, if the request asks for a default via defaultweb, then the test should succeed. only if there is no default requested, does the config supply one. [23:59]

↑back Search ←Prev date Next date→ Show only urls(Click on time to select a line by its url)